30 Iulie 2009   |   [0 comentarii]
Fie ca devorati bonusurile DVD-urilor, fie ca sunteti mai rezervati in curiozitati de culise, nu cred ca veti spune pas unor istorii din spatele unor filme, regizori si actori.

Nu intram cu bocancii in viata celebritatilor, ramanem doar sa mai ascultam o poveste rostita chiar de ei. 

In general, regizorul britanic Alfred Hitchcock a fost destul de generos cu amanuntele despre filmele sale, chiar daca asta presupunea dezvaluirea unor trucuri. Cu teorii sau explicatii aplicate, si in A Talk with Hitchcock din 1964, in fapt, chiar o conversatie, regizorul suspansului pucteaza detalii savuroase despre filmele de inceput, dar si despre Psycho, Birds sau Marnie pe care il filma la vremea interviului.

Foarte franc si relaxat, regizorul polonez Krzysztof Kieslowski, in documentarul din 1995, Krzysztof Kieslowski: I’m So-So, este surprinzator de darnic cu detalii despre filmele sale, in special cu cele mai vechi. Enervat de oamenii asa-zisi politicosi care nu stiu sa raspunda decat cu “Bine” si “Foarte bine” la plicticoasa intrebarea ce faci, alege sa declare ca e “so-so” sI sa-si savureze in tihna filosofiile si teoriile despre cinema si mai putin despre viata.

In documenatrul The Peter Sellers Story – As He Filmed It din 2004, dupa mai bine de o ora de imagini in care prezenta actorului britanic este aproape permanenta, nu poti discerne foarte limpede cât adevar poarta aceasta figura cameleonica. Multiplele fete ale lui Sellers au bulversat multi apropiati, dar mai cu seama pe sine insusi, niciodata serios sau niciodata capabil sa-si gaseasca propriul rol in viata.

Cateva modele de biografii rezolvate nu cred ca ne vor sufoca egoul.Ileana Bîrsan
Comentarii (0)
Sigur nu cel mai bun film al lui Polansky, poveste prea pu?in interesant?, Ón fond, ?i final previzibil.
Ciocnirea culturilor e strict partea captivanta si savuroasa a peliculei, dealtfel transpunand o drama a unei familii dezbinate
CELE MAI CITITE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!
CELE MAI COMENTATE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!