13 Decembrie 2009   |   [0 comentarii]

Filmul a aparut in anul: 2009
Prin 2001, o falsa orchestra a Balsoi s-a dus la Hong Kong. Un articol foarte mic a aparut undeva in presa francez?. Radu Mihaileanu a primit informatia de la doi scenaristi prieteni, si a zis ca ii place ideea, dar ca trebuie lasat sa scrie restul,

Va recomand sa vedeti “LE CONCERT”. O comedia frumoasa, cu muzica buna, cu umor fin, cu mici inserturi geniale. Un roman a facut un film. Nu se injura la infinit, nu e gri de la un cap la altul, se rade, e amuzant, vorbim de un amestec de actori, romani, francezi, rusi, tigani, evrei, toti dirijati magistral de Radu Mihaileanu, Il Maestro.


Melanie Laurent, in imagine, furata din ultimul film a lui Tarantino, joaca la fel de impresionat si sub bagheta dirijorului roman. Radu Mihaileanu spune: “Vlad Ivanov e cel mai important dintre actorii romani, iar Caliu - liderul Tarafului de la Clejani – o adevarata senzatie, invatand Tchaikovskyi dupa un CD”

Conform legendei, Radu Mihaileanu iar fi trimis lui Roberto Benigni, scenariul filmului Trenul Vietii, cu propunerea de a-l juca pe nebunul satului. Comicul italian n-ar fi raspuns o vreme, apoi ar fi aparut pe piat? cu La vita e bella, care a si luat Oscarul, pe bune. Acum, scenariul filmului oscarizat al lui Benigni e complet diferit pe plan epic de cel al lui Mihaileanu, dar o inrudire de atmosfera si idee e greu de ignorat.Dupa ce am vazut Le Concert, care nu este, clar, o capodopera, ajung insa sa ma gandesc ca poate fi chiar adevarat. Scena in care autobuzele nu mai ajung sa ridice orchestra, iar acestia parcurg peste 7 km pana la aeroport, imi aduce cu o deportare evreiasca catre lagarale naziste.

Ideea in sine a filmului, aproape imposibil de realizat in viata reala, presarata pe alocuri cu diferite amprente personale, ale fiecaruia dintre personajele importante, ma face sa cred ca regizorul este un visator copil, aproape la fel de genial ca italianul Benigni.

Oricum, orice ar fi, oricat de copil sunt chiar eu, mergeti la film. MERITA!Razvan B?la?a
Comentarii (0)
Sigur nu cel mai bun film al lui Polansky, poveste prea pu?in interesant?, Ón fond, ?i final previzibil.
Ciocnirea culturilor e strict partea captivanta si savuroasa a peliculei, dealtfel transpunand o drama a unei familii dezbinate
CELE MAI CITITE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!
CELE MAI COMENTATE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!