13 Noiembrie 2009   |   [3 comentarii]

Filmul a aparut in anul: 2009
Incepe extrem de bine, cu primul PowerPoint despre divort (prezentat de un el si o ea care vor divorta) pe care l-am vazut.

Inainte de a divorta, vor sa mearga intr-un loc de vacanta meserias in care isi invita si prietenii. Care loc de vacanta ar trebui sa fie un fel de paradis tropical dupa care am salivat instantaneu de la prima imagine. Numit, cum dracu altfel, Eden. Care insa are un soi de program special pentru cupluri, pentru solidificarea lor. Ei ar vrea sa incerce. Ceilalti nu pun botul si li se promite ca aia cu solidificarea e optionala. Pentru corectitudine politica unul din cupluri e format dintr-un negru de 200 de kile si o negresa de 20 de kile si 20 de ani.

Odata ajunsi acolo, intr-o prima faza foarte incantati, constata si o serie de mici inconveniente. Solidificarea nu e optionala. Nu e nici macar obligatorie, solidificarea e TOT CE VOR FACE. In partea de est a insulei, in cu totul alta zona se duc cei care sunt singuri, in esenta pentru variate tipuri de sex. Cuplurile au un program bine definit, extrem de dur, cu trezire la 6 dimineata, special proiectat pentru "adancirea relatiilor din cuplu". Program definit de un aparent guru al domeniului, domnul (cum altfel?) Marcel. Domnu Marcel (Jean Reno) apare si incepe sa se fatzaie pe acolo spunand tot felul de platitudini. Sedinte la psihiatri plictisitori, plini de comentarii idioate, insotite de comentarii la fel de idioate din partea consiliatilor. Plus discutii intre ei dupa ce vad psihiatrii. Ingrozitor. Ingrozitor.

Marcel apare in fiecare dimineata si tine un discurs care imi ridica parul de pe ceafa de nervi, dupa care amaratii aia sunt pusi sa faca tot felul de tampenii care ar trebui vezi-doamne sa ne faca pe noi sa radem si pe ei sa se iubeasca mai tare. Nu ne fac si nu ii fac.

Apare evident si meseriasu, Joe Sixpack, muschiul la milimetru, neras de ceva vreme, parul lung, accent incert, care le face pe toate gagicile sa devina usor nimfomane si pe barbati extrem de nesiguri. Discutii despre cine inseala sau nu bla, bla, bla. Marcel da drumul la fluturi pe plaja.

Ideea e ca de fapt ei sunt nefericiti dar nu stiu. Adica ei cred ca mariajele lor merg foarte bine dar sunt niste cretini. In realitate, ar vrea sa se futa cu oricine din partea de Est a insulei spre care sunt toti atrasi subliminal (iar gagicile ar incepe imediat cu Joe Sixpack) .

Din varii motive mult prea putin importante (dar extrem de complicate), intr-o seara inevitabilul se produce si se trezesc toti in zona de necupluri a insulei, domnii la un fel de rave party cu umbrelute iar doamnele langa Joe Sixpack care le arata oole. Doamnele oarecum certate cu domnii din cauza programului de solidificare care a cam avut efect pe dos, se uita admirativ si pofticios la oole cu pricina. Joe sixpack e probabil lejer homosexual (ceea ce adanceste elementul de corectitudine politica) pentru ca in loc sa le reguleze de sa le sara creierii din cap (ceea ce ele vroiau cu toata fiinta), le aduce la acelasi rave party, binisor umezite. Ocazie cu care se intalnesc cu jumatatile lor, usor - usor. Si bineninteles ca brusc isi dau seama cat de tare se iubesc. Si evident ca se hotarasc sa se duca la ei in casute. Si bineinteles ca dupa ce doamnele i-au vazut oole meseriasului s-ar fute cu oricine iar domnii dupa ce au inghitit kilogramele de feromoni de la raveparty la fel. Si cuplurile noastre se reguleaza in deplina fericire avand iluzia ca au rezolvat toate problemele. Si bineinteles ca Marcel ii felicita a doua zi dimineata si le face cadou animale mici de lemn. Si se contopesc cu natura tropicala. Si traiesc fericiti pana la urmatoarea nevroza.

Parti bune: 1. Scurt (dar NU DESTUL DE SCURT) 2. Draguta insula aia 3. Un copil face pipi si caca in wc-ul expus intr-un magazin.
Parti rele: 1. Restul 2. Restul 3. Restul

Concluzie: Pe film scrie comedie. Mi-a zmuls un rictus o singura data (da, copilu cu weceu). In rest, e ca si cum n-ar fi acolo. E ca o poza. Chestiile care se misca n-au nici o relevanta. Jean Reno incearca dar nu-i iese pentru ca n-are cu ce. Vince Vaughan (care altfel e un actor bun) nu poate. N-are ce sa poata. Chickflick de mana al 12-a. A se urmari numai daca este o problema de viata si de moarte, fara obiecte casante la indemana si cu copii adormiti.
 Sorin Milutinovici
Comentarii (3)
Sorin Milutinovici - 21 Decembrie 2009, 15:39
@Razvan, si? macar zi cum ti s-a parut :)
Razvan - 21 Decembrie 2009, 10:39
Nu ma invat minte niciodata. Ar trebui sa citesc mai des aici. Evident ca m-am dus la film si apoi am citit recenzia ta :)
L - 13 Noiembrie 2009, 17:54
Cica: mi-a zmuls un rictus -looool. L-am vazut pe Vaughan la Letterman acum cateva zile si a declarat ca a acceptat sa joace in film pentru ca locatia era de vis.
Sigur nu cel mai bun film al lui Polansky, poveste prea pu?in interesant?, Ón fond, ?i final previzibil.
Ciocnirea culturilor e strict partea captivanta si savuroasa a peliculei, dealtfel transpunand o drama a unei familii dezbinate
CELE MAI CITITE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!
CELE MAI COMENTATE ARTICOLE
Nu exista articole cu aceste conditii!